Jak vysávat bazén nebo koupací jezírko?

Při pravidelné údržbě vašeho bazénu, biobazenu či koupacího jezírka se nevyhnete nutnosti vysát nečistoty především ze dna vašeho vodního prvku. V současnosti máte několik možností.

V případě rovného a pravidelného dna je nejpohodlnější způsob využití robotického bazénového vysavače. Jedná se o samostatné zařízení, které se pohybuje po dně případně po stěnách bazénu a přitom odstraňuje hrubší i jemnější nečistoty. Bazénový robot má vestavěný filtrační sáček, který nečistoty zachycuje podobně jako domácí vysavač. Pohyb bazénového robota je automatický (činnost lze sledovat v mobilní aplikaci), některé modely nabízejí i dálkové ovládání, kterým např. pošlete robota na místo, kde je lokální znečištění (tzv. spot cleaning) na dočištění. V případě zaplnění filtračního sáčku robot sám signalizuje nutnost jeho vyjmutí a vyprázdnění. Hlavní výhodou bazénového robota je minimální náročnost na obsluhu/dohled. Nabízíme celou řadu robotických bazénových vysavačů značek ZODIAC a DOLPHIN.

Druhou možností je využití klasického vysavače pro jezírka a bazény. Jedná se o robustní řešení, které umožňuje čistit různé typy a tvary ploch, pomocí speciálních nástavců a sacích hubic lze komfortně vyčistit i štěrkové zóny. Kvalitní modely jezírkových vysavačů mají ve standardu 2 čerpadla – nejen nasávací ale i výtlačné, kterým posíláte vodu z vysavače pryč z vysavače (nemusíte spoléhat na gravitaci). Obsluha vysavače s pomocí teleskopických nástavců umožňuje údržbu i rozsáhlých vodních ploch s velkými nánosy listí a sedimentů, které se po čase nahromadí na dně jezírka či bazénu. Pro běžného domácího uživatele nabízíme jezírkový vysavač FANGO 2000 výrobce ROESLE nebo jezírkový vysavač PONDOVAC 5 od firmy OASE. Oba modely jsou vybaveny 2 čerpadly a bohatou sadou příslušenství pro jezírkové vysavače. Pro větší vodní prvky (nad 60 m2 vodní plochy) nabízíme modely jezírkového vysavače TORPEDO a TORPEDO ULTRA od výrobce ROESLE.